There was an error in this gadget

Tuesday, February 15, 2011

Part 2 ~ sy0knya Pusrawi ~

Salam sejahtera kepada 0rg yg sudi baca p0st ni..kalau budak pusrawi yg bace..k0rg hargai lah masa2 yg ade di kolej kita yg kiut sementara masih bergelar student..0k..

well..arituh aku cerita pasal, 1st impression masa masuk kat k0lej nih yg agak sadis, tp lepas lama2 belajar masuk sem1 terus ke sem 3 ( tahun pertama)..makin lama makin ser0n0k..why? meh kak pinaz habaq..

k0lej ni memulakan hari student2 dan kakitgn kiri dan kanan kolej dengan perhimpunan..tujuannya? utk dpt berkat la..sejak dari hari pertama aku register kat sini,tiap2 pagi tadah tgn m0h0n kat Allah swt supaya sepanjang hari tuh berjalan dgn baik..

berkatilah kehidupan kami Ya Allah..

yg n0n muslim plak bekerjasama masa org duk baca d0a..diaorg keep silent..see ituh la muhibah yg ade kat pusrawi..

x cukup dgn tuh..kami semua sebagai pelajar bertanggungjawab utk organize perhimpunan pagi nih..kelas aku baca doa..kelas kau jd mc..selalu junior kena wat presentation.ha tergagap2 la kau spekin hehe.( tp ade yg sgt bagus in english )

kenapa? utk melatih kita jadi jururawat yg berani ke hadapan..satu lg kebaikkan perhimpunan pagi nih..

kita dpt tgk keadaan setiap org dlm kolej..( yg duk kelas lain2 la) selain pada tuh..ia merapatkan silaturrahim senior dan junior..berlaga2 bahu pun still senyum2..junior jd hormat pada senior..senior syg pada junior
( lebih pada tu sendiri tanggung la yerp )

ni salah satu pic aku dgn senior dan junior yg bertudung hijau tu senior and sweet indian girl ni junior..rapatkan? hehe

yg ni plak..keakraban antar student lelaki , same juga senior dan junior..susah kan nak cari senior dgn junior yg betul2 ngam..

 tp skrg? ade junior yg pandang senior pun xmau..tp org kata x kenal maka x chentan..pandai2 kau la dik..so kita boleh tanya kt kwn2..kalau npk lain mcm

kenapa pakai sweater tebal2?kau demam eh? asal kau makin kurus? pakwe tggl eh ke ade prob lain? kenapa rambut hang pjg? sat gi puan gunting baru tau ( budak laki )

and kita boleh tgk muke pensyarah2 yg bakal mencurahkan ilmu kat kelas  jap lagi..berkat tgk muka cikgu tmbh2 pensyarah pusrawi semua cantik..

kalau kau tak suke pensyarah tu pun..same2 la amik berkat..ape de hal..citer luar kira luar la kan..

Masa ni jugak puan2 amik inisiatif utk tanya..ade masalah ke? menara orkid ok ke? ha masa ni lah..puan rumah kami kena pecah..puan rumah kami kena kunci dari luar, puan ade org curi _____ kami..

so secara xlgsung org yg x kena pun amik tau dan berjaga2..nampak tak? aku sgt sedih sbb ade kawan2 yg x suke perhimpunan pagi..perlu ke ipts ade perhimpunan mcm budak skolah..

pada aku mungkin tmpt lain x perlu..tp guys kita kt pusrawi 0k..kita nak menghidupkan budaya bersatu padu dan amik keberkatan pada setiap pagi sebelum memulakan kerja..hmm malas nak bertekak aku biar jer diaorg dgn pemahaman diaorg tuh..

tp sejak kolej ni bertambah pelajar..mcm k0rg tau..

dewan kecik so x mampu nak menampung bilangan pelajar yg bertambah..perhimpunan pagi di batalkan ade yg bersorak tp bg aku mcm dah hilang satu identiti kolej ni.

.masa tuh aku da taun 3..sgt dukacita tp nak bt camne kan kapasiti dah melebihi muatan..

so puan arahkan supaya setiap pagi kitaorg doa dlm kelas jer..berhimpun dlm kelas..ade la jugak kelas aku bt..tp x selalu..bace la sendiri doa penerang hati..hrpan aku m0ga satu hari nanti perhimpunan pagi ni diwujudkan kembali...( kalau korg x suke..ikut korg la hehe) ~ to be continued ~

nak letak gambar time assembly xde plak..sbb time assembly kalau gangster sgt tunjuk ar hp hehe

9 comments:

  1. betul ckp akak.. sy sempat merase perhimpunan pagi.. mmg sgt best! haha... btw, x sbr tnggu episod selanjutnya... good job akak!

    ReplyDelete
  2. akim : sgt terima kasih..hehe..keep readin ya akim..^_^

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. sino : kan..hmm ia menjadi memori sudah..akk suke kalau kena part presentation dari junior2 hehe mcm2 korg..time akk dulu skema jer..

    ReplyDelete
  5. saya xpenah merasapun. pusrawi pun xpnh rasa. he3

    ReplyDelete
  6. Ha3,yg ni akak edit simple2 je ~~ tul dak O.o?.Penat jugak buat blog an.BTW it's nice Sis and yur words entertain me ! :)

    ReplyDelete
  7. belum siap la adik..hehe..penat ~,~ hehe..tq and thanks 4 ur c0mment and c0urage

    ReplyDelete
  8. mmang best mse stdy dulu..rndu nye kat kolej..rndu nak g prhimpunan..rndu nak g dinner...rndu smuanya...hehehe

    ReplyDelete