There was an error in this gadget

Friday, February 11, 2011

~ Sy0knya PusraWi ~

1 Jan 08 - 26 Dis 2010

1st Impression 
K0lej kejururawatan PUSRAWI..kolej aku la nih, tp bukan aku punya..0rg lain yg punyer just aku adlh insan yg terpilih untuk belajar ilmu2 misi kat k0lej yg kecik dan m0lek nih..mula2 dtg untuk daftar, adik aku tepuk dahi..haiya!! kak ni k0lej kau ke?? mcm umah kedai jer..hampeh punyer budak..1st impression adik aku terhdap keadaan fizikal kolej ni amat teruk..mcm2 dikatanya..tp xpe bak kata omputih dont judge a b00k by its c0ver..walau aku turut rasa sentap namun ini adalah pilihan aku..b0leh ke x b0leh, aku mesti pilih ngeh2..nampak kelibat dua tiga org student dgn baju biru mcm nak gi berdakwah..sekali lagi adik aku gelak..kah2!! mcm nak gi haji jer uniform yg bakal kau pakai kak..diam!! aku bengang..rasa nak baling jer gelas sirap kt kedai barakah atas  muke dia..

Well xde la teruk sgt keadaan kolej ni..bersesuaian la untuk kolej yg termurah di Malaysia..bangunan seketul nih la yg bakal aku panjat hari2 demi menunaikan misi aku untuk menjadi Misi..urusan daftar mendaftar pun bermula..dah penat dgr potpet2 dari pensyarah2 yg mcm2 ada..aku perlu check in kat hostel..harap2 hostel dia best ( aku menyedapkan hati lepas terkezut dgn keadaan fizikal kolej yg pada mulanya aku anggap ala2 U hehe)

actually masa nak ke hostel aku tumpang naik keta dgn dua org pensyarah Puan Mahmudah & Cik Liza ( sbb family aku sesat sampai ntah kemana)..sepjg perjalanan aku membatu kan diri diam saje..hehe tak kenal lagi la konon..dlm 7 minit perjalanan sampai la aku kat depan bangunan warna biru putih..kusam saje..aiseh mcm dlm citer h0rr0r jer kaler bangunan ni..bace papan tanda dia..Menara ORkid..ade ke orkid kaler mcm gini?? hmmm indah nama dari rupe..

sebelum nak masuk ke bangunan belakang tuh..mcm2 kaler manusia yg ade..yg main golf la..main keta kontrol la..h0stel aku ker nih??? hmmmm damn mesti aku kena kondem jap lg dengan adik aku yg sgt fussy..aku dibawak oleh kakak senior ke 471206..s0 inilah tempat aku menumpang teduh sepjg aku bergelar student kat PUSRAWI..secara jujurnya cakap...tetibe menyesal plak masuk kolej ni..tp xpe sbb x semestinya yg x baik tuh x baik dan yg baik tu x semestinya baik..redha comes first..well x nak citer la pasl hostel ni..

berbalik pada kolej...kolej ni memg sesuai la dgn nama kecil dan molek..kelas kecik, dewan kecik,bilik air kecik,bilik guru kecik,perpustakaan kecik arghhhh sume kecik ..mule2 aku agak stress sbb rasa mcm belajar kat pusat tusyen jer..dua tiga minggu gak la aku asyik komplen dgn mak aku sbb keadaan ni..tapi satu yg aku nak share walau sume benda kat sini kecik..perkara yg aku nak cakap dgn senang hati adalah mereka yg ada kat sini berjiwa BESAR...aku jatuh hati kat kolej ni sbb mereka2 yg bergelar Pensyarah..diaorg sgt k00l bg aku..dan sungguh adorable..satu kata2 dari salah seorg pensyarah untuk kitaorg sekelas is..kamu semua adalah insan terpilih,insan yg terpilih untuk menjadi jururawat dan berbakti kepada masyarakat...I LIKE IT...kalau post kt fb aku nak like 500 kali..ituh lah yg menjadi pemangkin untuk aku terus menjayakan misi sulung untuk menjadi Misi...kembang kempis rasa..hehehe bukan senang ooo...

satu yg best masuk pusrawi..tp for sure mana2 kolej pun ade...adalah classmate yg dtg dari mcm2 latar belakang..sepjg aku belajar kt pusrawi..kelas aku antara kelas yg berkonsepkan 1Malaysia...yeahhh2..sume ada..tp biasa la mule2 kan, aku gang ni..kau gang sana haha..hakikatnya kami sume sama dlm satu kelas jerp..tapi masing2 nak cari habitat sendiri..aku? tergolong dlm kanak2 yg paling bising dlm kelas ( lect yg ckp)
bising ke? x lah bising cume aku suka bercakap..xleh kalau x bercakap rasa jem otak ni..tp ttp hormat bila cikgu ngaj0r..  ~ ~ ~ ~ t0 be continue 0n part 2 ~ ~ ~ ~

6 comments: